Dak vervangen

Dak vervangen? Wacht beslist niet te lang!

Jaarlijkse dakinspectie zorgt er voor dat u een stuk goedkoper uit bent

Zeker wanneer uw dak op leeftijd komt is het belangrijk, dat u uw dak jaarlijks laat inspecteren door een gecertificeerde dakdekker van Hendriks Dak en Geveltechniek Apeldoorn. Op basis van zijn expertise en ervaring weet hij exact wanneer dak vervangen nodig is. Hij vermeldt dit duidelijk in zijn inspectierapport.

Bitumineuze dakbedekking plat dak vervangen

Wanneer u zijn advies overneemt kan dak vervangen vrijwel altijd plaatsvinden op basis van renovatie. Dit betekent, dat bij een plat dak een nieuwe bitumineuze dakbedekking over de versleten dakbedekking gelegd / gebrand kan worden. Dit is aanmerkelijk goedkoper dan wanneer uw versleten dakbedekking in zijn geheel verwijderd dient te worden en aangetaste platen van het dakbeschot vervangen moeten worden. Een dakinspectie verdient zich dan ook ruimschoots terug en dan hebben wij het nog geeneens over andere slijtage problemen die zich op een platdak kunnen voordoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheurtje in de opstand van een lichtkoepel of lood- of zinkwerk dat niet goed meer aansluit.

Dakpannen van een hellend dak vervangen

Ook dakpannen hebben een beperkte levensduur. Die kan variëren tussen de 40 en 70 jaar. Regelmatig voorkomende klachten die ontstaan bij pannendaken van 25 jaar en ouder zijn loszittende nokvorsten, loodslabben bij dakramen en dakkapellen die voor kleine lekkages kunnen gaan zorgen. Lekke schoorstenen, omdat de voegen van de schoorstenen versleten zijn, als gevolg van grote temperatuurverschillen. Echter de grootste zorg zijn de dakpannen van uw woning. Zij kunnen in de loop der tijd aangetast zijn door de werking van algen, mossen en milieuvervuiling. Kleine scheurtjes in de dakpannen zijn het gevolg. Door uw pannendak periodiek schoon te laten maken en een nieuwe coating aan te laten brengen kan de levensduur van uw dakpannen aanzienlijk verlengd worden. Dak vervangen kan met wel 15 jaar verlengd worden. Wacht u te lang met dak vervangen, dan kunnen er lekkages ontstaan en bent u aanmerkelijk duurder uit, omdat u geen dakrenovatie meer kunt laten toepassen. In dit soort situaties zullen delen van het dakbeschot vervangen moeten worden.

Voor meer informatie over dak vervangen of het afsluiten van een jaarlijkse dakinspectie raadpleegt u de rubriek contact.

Overzicht diensten