Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak | Vernieuwen of repareren?

Bel de dakdekkers van Hendriks Dak & Geveltechniek

U ontdekt een kleine vochtplek in het plafond van uw platte dak? Aangezien uw dakbedekking plat dak al meer dan 15 jaar oud is twijfelt u wat te doen. U kunt hoogst waarschijnlijk uw dak laten maken voordat de lekkage erger wordt, maar u kunt ook kiezen voor het compleet vernieuwen van uw dakbedekking plat dak. In dit soort situaties adviseren wij u de expertise in te huren van een allround dakdekker van Hendriks Dak & Geveltechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle. Hij weet wat u het beste kunt doen en of het repareren van uw dak nog zinvol is. Wanneer dit het geval is hoort u dat ook van hem. In dit soort situaties adviseren wij u wel om jaarlijks een dak inspectie te laten plaatsvinden. Dit voorkomt in een later stadium problemen met uw verzekering.

Dakbedekking plat dak inclusief isolatie is aantrekkelijk

Komen we gezamenlijk tot de conclusie dat uw bitumineuze dakbedekking vernieuwd dient te worden, dan zijn er diverse opties waaruit u als particulier of bedrijf kunt kiezen. Die hangen  voor een deel af van de status van uw dakbeschot.

  • Wanneer kleine lekkages er voor gezorgd hebben, dat een deel van het dakbeschot vervangen moet worden adviseren wij u om te kiezen voor vernieuwen. De oude laag / lagen worden dan compleet verwijderd. Delen van het dakbeschot die zijn aangetast, worden eveneens vervangen. Het voordeel van vernieuwen is, dat u dan kunt kiezen voor een andere dakbedekking als bijvoorbeeld EPDM. Bovendien kunt u onder uw dakbedekking plat dak isolatie laten aanbrengen. Op dit moment kunt u bovendien gebruik maken van subsidiemogelijkheden wanneer u hiervoor kiest.
  • Is uw dakbeschot niet of nauwelijks aangetast, dan adviseren wij u om te kiezen voor Er wordt dan over uw bestaande dakbedekking en nieuwe laag gelegd. Dit is aanmerkelijk goedkoper dan vernieuwen. Ook bij renoveren kunt u isolatie laten aanbrengen op de versleten dakbedekking en in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Tevens is het ook hier mogelijk om voor een andere dakbedekking als bijvoorbeeld EPDM te kiezen.

Uw dakbedekking plat dak repareren of renoveren?

Wilt u weten wat u het beste kunt doen met de lekkage in uw dakbedekking plat dak? Neem dan contact op met Hendriks Dak & Geveltechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle en raadpleeg de rubriek contact

Overzicht diensten