Dakrenovatie Zwolle

Dakrenovatie Zwolle is mogelijk wanneer u op tijd vervangt

Jaarlijkse dakinspectie voorkomt dat u te laat bent voor renovatie

Een professionele dakinspectie signaleert op tijd wanneer uw dakbedekking vervangen moet worden. Wanneer u het advies van de jaarlijkse dakinspectie opvolgt, kunt u in de meeste situaties volstaan met een kostenbesparende dakrenovatie Zwolle. Bij een plat dak, waar het dakbeschot nog in goede staat is en de versleten bestaande dakbedekking nog niet voor lekkages heeft gezorgd, wordt een nieuwe dakbedekking over de bestaande versleten dakbedekking heen gelegd. Voor de levensduur van uw dak maakt dakrenovatie Zwolle geen verschil, maar voor uw portemonnee wel. Ook is het in deze fase verstandig om te overwegen of u kiest voor isolatie. Wanneer u op tijd bent kan deze over de versleten laag dakbedekking worden aangebracht. Dit scheelt aanzienlijk in uw stookkosten.

Wanneer kan bij platte daken geen dakrenovatie meer worden toegepast?

Dakrenovatie Zwolle is niet meer mogelijk wanneer uw huidige dakbedekking dermate erg versleten is, dat er kleine lekkages in het dakbeschot zichtbaar zijn. Zwakke plekken zijn het gevolg. In dit soort situaties dient de versleten dakbedekking Zwolle in zijn geheel verwijderd te worden. Dat geldt ook voor aangetaste dakbeschotdelen. Pas daarna kan een nieuwe dakbedekking Zwolle op het dak gebrand worden. Dit is overigens het ideale moment om te beslissen of u kiest voor het laten aanbrengen van een isolerende laag met het oog op de naderende energie transitie. De huidige generatie warmtepompen kan alleen een woning op temperatuur krijgen, wanneer deze goed is geïsoleerd. Wanneer over enkele jaren alleen nog maar warmtepompen zijn toegestaan is uw woning er klaar voor.

Dakrenovatie Zwolle bij hellende daken

Ook bij hellende daken is het van belang, dat u jaarlijks een dakinspectie rapport door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak &Geveltechniek laat verzorgen. Dit voorkomt onnodige overlast en zorgt er voor, dat potentiële lekkages al in een vroeg stadium worden voorkomen. Op het gebied van dakpannen kan dakrenovatie Zwolle worden toegepast en hoeven panlatten en delen van het dakbeschot niet vervangen te worden. Dat scheelt een aanzienlijke hoeveelheid investeringskosten. Ook hier geldt dat dit het juiste moment is om het dak te laten isoleren. Dit zorgt voor een forse besparing op uw energie kosten. De laatste jaren laten steeds meer gezinnen onder dakpannen damp open folie neerleggen.

Wilt u weten of wij een voordelige dakrenovatie Zwolle kunnen toepassen? Neem dan voor het te laat is snel contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact 

Overzicht diensten