EPDM dakbedekking Nijmegen

EPDM dakbedekking Nijmegen wordt op maat gemaakt

Een dakbedekking van EPDM is hele jaar beloopbaar en onderhoudsvrij

Nog steeds kiezen de meeste particulieren en bedrijven voor een bitumen dakbedekking. Toch zien de allround dakdekkers van Hendriks Dak & Geveltechniek de laatste jaren een nieuwe trend bij kleinere daken ontstaan. Bij daken met een kleine oppervlakte zien we steeds vaker dat particulieren kiezen voor een EPDM dakbedekking Nijmegen. Soms gebeurt dit in combinatie met een groen dak.

Wat zijn de redenen om te kiezen voor EPDM dakbedekking Nijmegen?

Wat is EPDM dakbedekking? De letters EPDM staan voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber. De eigenschappen van EPDM maken dit synthetisch rubber bij uitstek geschikt voor dakbedekking. Uit onderzoeken blijkt dat het tegen weersinvloeden en ozon bestand is, elastisch blijft bij temperatuurwisselingen en wortelbestendig is. Mossen en algen hebben geen grip op EPDM.

Zoals bovenstaand aangegeven kan EPDM dakbedekking Nijmegen in principe alleen bij kleine oppervlakten toegepast worden. Het wordt namelijk op basis van de door u verstrekte afmetingen op maat gesneden. Er komen bij EPDM dakbedekking geen naden. Hierdoor is de kans op lekkages bij normaal gebruik vrijwel uitgesloten. En wellicht voor veel mensen nog belangrijker. EPDM dakbedekking Nijmegen is onderhoudsvrij en u kunt er het gehele jaar over lopen.

Deze laatste eigenschap zorgt er voor, dat bij kleine groene daken vrijwel altijd gekozen wordt voor een EPDM ondergrond. De levensduur van EPDM dakbedekking ligt rond de veertig jaar. Een groen dak met een EPDM dakbedekking ondergrond zelfs 60 jaar!

Meer informatie over EPDM dakbedekking Nijmegen?

Wilt u meer informatie over de voor- en nadelen van EPDM dakbedekking Nijmegen? Neem dan voor een vrijblijvend informatief gesprek op locatie contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact 

Overzicht diensten