Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking Amersfoort Apeldoorn Zwolle

Bitumineuze dakbedekking en EPDM geven de beste resultaten

Wanneer u op zoek bent naar een gekwalificeerd dakdekkersbedrijf, dat u alles kan vertellen over de voor- en nadelen van kunststof dakbedekking, neem dan voor een oriënterend gesprek contact op met Hendriks Dak en Geveltechniek. Ons gecertificeerde bedrijf, dat in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle haar diensten aanbiedt, kan u ongetwijfeld antwoord geven op alle vragen die u heeft.

Voor- en nadelen kunststof dakbedekking versus bitumineuze dakbedekking

Verreweg de meeste particulieren en bedrijven kiezen nog steeds voor de traditionele bitumineuze dakbedekking. En dat is logisch, want een A-merk bitumineuze dakbedekking gaat bij normaal gebruik vijfentwintig tot dertig jaar zonder problemen mee. Veel mensen kiezen daarom bewust opnieuw voor de betaalbare en duurzame dakbedekking.

Toch komt er geleidelijk meer vraag naar kunststof dakbedekking en in het bijzonder EPDM en PVC dakbedekking. Weliswaar ziet PVC dakbedekking, wanneer het pas gelegd is, er strakker uit dan bitumineuze dakbedekking, maar er kleven tal van nadelen aan. Enkele van deze nadelen zijn dat PVC in de loop der tijd minder flexibel wordt en dat plaatsing veel tijd in beslag neemt. Voor kleinere dakoppervlaktes is EPDM wel een uitkomst. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en heeft een levensduur die op kan lopen tot wel 50 jaar. Daar staat tegenover dat de aanschafprijs van EPDM hoger is, dan die van bitumineuze dakbedekking.

Conclusie aangaande gebruik van kunststof dakbedekking

Op basis van vele jaren ervaring adviseren wij om gebruik te blijven maken van bitumineuze dakbedekking en voor kleine oppervlakten van EPDM dakbedekking. Voorwaarde is wel dat u kiest voor A-merk kwaliteit die geschikt is voor professioneel gebruik. U ontvangt dan 10 jaar garantie op de door ons gebruikte materialen en de arbeid. Uitgezonderd EPDM, adviseren wij u om nog geen gebruik te maken van kunststof dakbedekking. De prijs/kwaliteit verhouding is ons inziens niet aantrekkelijk.

Voor meer informatie over EPDM kunststof dakbedekking kunt u ons voor een vrijblijvende maatwerk offerte bereiken via de rubriek contact 

Overzicht diensten