Lood en zinkwerk

Lood en zinkwerk Apeldoorn Nijmegen Zwolle Arnhem

Op elk dak wordt gebruik gemaakt van lood en zinkwerk

De meeste particulieren en bedrijven staan niet stil bij de vele toepassingen van lood en zink op zowel platte als hellende daken. Logisch, want zolang er geen lekkages zijn denkt u er niet aan. Dat verandert zodra u te maken krijgt met een lekkage of wanneer u na een dakinspectie te horen krijgt dat een van uw loodslabben of een deel van uw dakgoot gerenoveerd moet worden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van lood.

Waar wordt lood voor gebruikt?

Zoals bovenstaand aangegeven vinden zinkwerken op grote schaal plaats. Lood wordt veelvuldig gebruikt om waterdichte afsluitingen te maken op uw dak. Denk hierbij aan dakramen, schoorstenen, dakkapellen en rookgas dakdoorvoeren. Wanneer het lood op een zorgvuldige en professionele manier wordt aangebracht kunt u er bij normaal gebruik tientallen jaren zonder problemen gebruik van maken. Allround dakdekkers werken graag met lood, omdat het een buigzaam, kneedbaar en zacht metaal is. Kortom zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien is lood corrosiebestendig en bestand tegen weersinvloeden. Toch zien we wekelijks dat een groot gedeelte van lekkages bij klanten het gevolg zijn van verkeerd lood en zinkwerk. En in het bijzonder kleine lekkages kunnen grote gevolgen hebben, omdat zij pas na langere tijd worden opgemerkt.

Zink wordt vooral gebruikt voor beugels goten en hemelwaterafvoer

Een zinken dakgoot gaat mits jaarlijks goed onderhouden tot wel 50 jaar mee. Wanneer uw zinken dakgoot op leeftijd komt kan deze gerenoveerd of vervangen worden. Dat geldt ook voor de hemelwaterafvoer. Bij platte daken kunt u ons ook inschakelen voor het vernieuwen van zinken afdekprofielen. Kortom boven op uw dak vindt er op grote schaal lood en zinkwerk plaats. Om te beoordelen of uw zinkwerk vervangen of gerenoveerd moet worden adviseren wij u om een vrijblijvende afspraak met ons te maken.

Kies voor zekerheid en laat uw lood en zinkwerk controleren

Kies voor zekerheid en laat uw lood en zinkwerk controleren door een gespecialiseerde dakdekker van Hendriks Dak & Geveltechniek. Hij kan voor u in kaart brengen wat de huidige status van uw lood en zinkwerk is. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak belt u het telefoonnummer van de regio waar u woonachtig of met uw bedrijf gevestigd bent. Hiervoor raadpleegt u de rubriek contact

Overzicht diensten