Nokpannen vastzetten

Nokpannen vastzetten of nokpannen in zijn geheel vervangen?

Een gecertificeerde dakinspectie geeft u antwoord op deze vraag

Wanneer u ontdekt dat het cement van enkele nokpannen is afgebrokkeld, wacht dan niet af tot er lekkages ontstaan maar schakel een gecertificeerde dakdekker als Hendriks Dak- en Geveltechniek in. Hij kan dan onderzoeken of nokpannen vastzetten volstaat. Waarschijnlijk is er al wel sprake van kleine lekkages, omdat regendruppels door het poreuze cement eenvoudig naar binnen kunnen dringen. Ons advies is om niet alleen naar de nokvorsten te laten kijken, maar te kiezen voor een gecertificeerde dakinspectie. Dan kunnen problemen al in een vroeg stadium verholpen worden.

Nokvorst vernieuwen, renoveren of nokpannen vastzetten

Los van het feit of u wel of niet voor een gecertificeerde dakinspectie kiest, zal door onze gecertificeerde dakdekker in kaart worden gebracht, wat er met de nokvorstpannen aan de hand is. Zijn bevindingen zal hij u aan de hand van foto’s laten zien. In het meest gunstige geval volstaat nokpannen vastzetten. Hiervan is sprake wanneer er slechts enkele nokpannen los zitten en volstaan kan worden met het opnieuw vastzetten van de nokvorstpannen. Meestal staat het  afgebrokkelde cement niet op zichzelf en zal nokvorst renovatie moeten plaatsvinden. In dit soort situaties wordt overal de oude poreuze cement verwijderd en de bestaande nokpannen hergebruikt. Daarna worden de nokpannen opnieuw vastgezet met een speciale dak mortel. Verreweg de beste manier in dit soort situaties is om te kiezen voor het compleet vernieuwen van uw nokpannen. Het prijsverschil met renoveren is, los van de aanschaf van de nokpannen, namelijk niet zo groot.

Bij H.D.G.T. ontvangt u altijd een maatwerk offerte nokpannen vastzetten

Bij ons gecertificeerde dakdekkersbedrijf werken wij altijd met maatwerk offertes. Zo weet u van tevoren waar u qua investeringskosten aan toe bent. Dat geldt dus ook voor dakwerken als nokpannen vastzetten. Wanneer u akkoord bent met de maatwerk offerte worden de werkzaamheden in overleg met u ingepland. Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor nokpannen vastzetten, nokvorst renoveren of vernieuwen? Neem dan voor een vrijblijvende maatwerk offerte contact met ons op.

Overzicht diensten