Nokvorsten renovatie

Nokvorst renovatie moet beslist op tijd gebeuren

Ernstige schade wordt vaak veroorzaakt door nokvorsten

De bovenste laag speciale dakpannen die op een pannendak liggen, noemt men de nokvorst. Met nokvorstpannen sluiten dakdekkers de beide dakhelften af op het punt waar deze samenkomen. Het hoeft geen betoog dat het belangrijk is dat dit zorgvuldig gebeurt, want anders is uw pannendak niet waterdicht met alle gevolgen van dien. Wanneer na verloop van tientallen jaren nokvorstpannen los komen te liggen zal snel nokvorst renovatie plaats moeten vinden. Laat dit a.u.b. door een professioneel dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak & Geveltechniek doen, want goedkoop wordt op korte termijn duurkoop!

Oorzaak en gevolg slijtage nokvorst

In het verleden werden nokvorstpannen vastgelegd in cement. Echter na tientallen jaren wordt cement als gevolg van weersinvloeden zoals zon, regen, vorst, wind en algen & mossen brokkelig en poreus. Het cement gaat hierdoor scheuren met als gevolg dat de nokvorstpannen los komen te liggen. Hierdoor ontstaan in eerste instanties kleine lekkages die niet direct opvallen. Het zure water vreet zich ongemerkt in op uw dakbeschot en panlatten. Pas wanneer na een aantal maanden of zelfs jaren uw dakbeschot verzadigd is en de lekkages groter zijn geworden, wordt de schade zichtbaar.

Dakinspectie signaleert wanneer nokvorst renovatie nodig is

Dan is het eigenlijk te laat, want wilt u het probleem duurzaam oplossen volstaat niet alleen een nokvorst renovatie. Delen van het dakbeschot zullen vervangen moeten worden, anders ontstaan er schimmels. Dat geldt ook voor de panlatten. Het slechte nieuws is, dat de waterschade door vrijwel geen enkele verzekeringsmaatschappij vergoed wordt. U wordt namelijk achterstallig onderhoud verweten. Dat laatste geldt ook voor schade die het gevolg is van afgewaaide dakvorstpannen. Meestal komen de nokvorstpannen op auto’s terecht. Aan al onze klanten adviseren wij daarom om jaarlijks een preventieve dakinspectie uit te laten voeren. Beginnende slijtages worden dan in een vroeg stadium gesignaleerd.

Nokvorst renovatie en/of dakinspectie

Heeft u schade aan uw nokvorstpannen of vochtplekken ontdekt in uw dakbeschot aan de binnenzijde van uw woning? Onderneem dan direct actie, want de kans is dan zeer groot dat nokvorst renovatie nodig is. Wilt u de huidige conditie van uw dak weten, neem dan voor een professionele dakinspectie met certificaat contact met ons op en bel het telefoonnummer van Hendriks Dak & Geveltechniek in uw regio. Hiervoor raadpleegt u de rubriek contact

Overzicht diensten