Nokvorsten reparatie

Nokvorsten reparatie Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Problemen met uw nokvorsten? Bel Hendriks Dak & Geveltechniek.

Hendriks Dak & Geveltechiek - Nokvorsten reparatie

De pannenrand op het hoogste punt van een pannendak noemt men de nokvorst. De speciale nokvorst pannen, die hiervoor gebruikt worden, sluiten de beide dakhelften in de punt van het dak als het ware af. Zij zorgen er voor, dat uw pannendak waterdicht blijft. Wanneer na verloop van tientallen jaren het cement poreus is geworden en zijn werking verliest door weersinvloeden van buitenaf komen ze zelfs los te liggen. Het komt meer dan regelmatig voor, dat regen onder de losse nokvorstpannen slaat met als gevolg een lekkage in de punt van uw dak. Zeker wanneer dit geleidelijk gebeurt, kunnen het dakbeschot en de panlatten zo beschadigd zijn, dat ze vervangen moeten worden. Een dure nokvorsten reparatie is het gevolg. Een vervelende bijkomstigheid is, dat de meeste verzekering maatschappijen de schade niet vergoeden vanwege achterstallig onderhoud.

Schade aan derden veroorzaakt door neervallende nokvorsten pannen

Wanneer uw nokvorstpannen los zijn komen te liggen kunnen zij vanaf windkracht 8 met rukwinden naar beneden komen zetten. Windvlagen kunnen er voor zorgen, dat ze door de wind worden opgetild en tientallen meters van de woning terecht kunnen komen. Vaak zien wij dat ze (ernstige) schade veroorzaken bij uw buren. Denk hierbij aan auto’s en ramen. De schade die bij de buren is ontstaan wordt zelden vergoed door uw opstalverzekering. Ook niet door uw Aansprakelijkheid Verzekering Particulieren! Achterstallig onderhoud is namelijk de oorzaak. Wanneer een of meerdere nokvorstpannen zijn weggewaaid is het zaak om zo spoedig mogelijk een nokvorsten reparatie te laten plaatsvinden. Wanneer u met dergelijke calamiteiten te maken krijgt neem dan direct contact met ons op.

Jaarlijkse dak inspectie voorkomt een nokvorsten reparatie

Een professionele dak inspectie door een gekwalificeerde dakdekker van Hendriks Dak & Geveltechniek sluit de kans op loszittende nokvorstenpannen vrijwel uit. Want het inspecteren van uw nokvorsten is een onderdeel van onze dak inspectie. Ontdekken wij dat een of meerdere nokvorstpannen loszitten, dan melden wij dit aan u. Na toestemming vindt dan een kleine nokvorsten reparatie plaats. Wanneer alle punten van de dak inspectie goed zijn ontvangt u van ons een certificaat.

Met spoed een nokvorsten reparatie nodig?

Hendriks Dak & Geveltechniek is 7 dagen per week bereikbaar bij calamiteiten voor een nokvorsten reparatie in de regio Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle. Neem daarom direct contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact

Overzicht diensten