Nokvorsten vervangen

Nokvorsten vervangen kosten Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Kapotte en loszittende nokvorsten vaak oorzaak grote lekkages

Let er als huiseigenaar goed op, dat de nokvorsten van uw woning goed vastzitten en in goede staat verkeren. Wat zijn nokvorsten horen wij u denken? Nokvorsten zijn speciale dakpannen, die bij een puntdak de beide dakhelften afdekken. Wanneer de nokvorsten van uw dak niet goed vastzitten, gescheurd of er afgewaaid zijn, dan krijgt de regen vrij spel. Gevolg ernstige lekkages aan beide dakhelften. Laat daarom op tijd uw nokvorsten vervangen door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak- en Geveltechniek Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle.

Wanneer moet u uw nokvorsten vervangen of laten renoveren

Hendriks Dak & Geveltechiek - Dakdekkersbedrijf Apeldoorn

Een concreet antwoord op deze vraag kan helaas niet gegeven worden. Het hangt af van de conditie van het cement waarmee de nokvorsten in het verleden zijn vastgezet. Wanneer invloeden als algen en mossen, regen, vorst en niet te onderschatten de zon het cement nog niet brokkelig hebben gemaakt, dan is er feitelijk niets aan de hand. Wanneer het cement door deze invloeden wel poreus is geworden hebben zure regen en andere vormen van verontreiniging wel de gelegenheid om naar binnen te dringen. In eerste instanties zullen kleine lekkages het gevolg zijn. Echter wanneer het ’s winters streng gaat vriezen en er zit vocht in het cement dan ontstaat er grote schade. De nokvorsten zullen los komen te zitten of scheuren door de werking van het cement. Wanneer u dit constateert moet u zo snel mogelijk de nokvorsten vervangen of laten renoveren.

Gecertificeerde dakinspectie signaleert wanneer nokvorsten vervangen

Nokvorsten die niet goed vastzitten of gescheurd zijn zorgen in het begin vaak voor kleine lekkages die pas na jaren ontdekt worden. Deze lekkages tasten het dakbeschot en de panlatten aan. Bovendien zijn zij de bron voor het ontstaan van schimmels. Wanneer men dergelijke lekkages ontdekt direct actie ondernemen voordat het helemaal misloopt. De kosten van dergelijke lekkages worden helaas niet vergoed door uw verzekering, omdat deze gezien worden als achterstallig onderhoud. Ons advies. Laat uw dak periodiek inspecteren door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Hendriks Dak en Geveltechniek. Mocht geconstateerd worden, dat uw nokvorsten vervangen moeten worden neem dit advies dan over. Dit scheelt u een hoop overlast en kosten. Wilt u een gecertificeerde dakinspectie laten uitvoeren. Maak dan een afspraak via contact

Overzicht diensten