Nokvorsten

Nokvorsten kopen leggen vastleggen vastzetten

Hendriks Dak en Geveltechniek Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Ook voor nokvorsten kopen, nokvorsten leggen, nokvorsten vastleggen en nokvorsten vastzetten in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle kunt u ons gecertificeerd dakdekkersbedrijf inschakelen. Als allround dakdekker Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Zwolle bieden wij alle diensten aan die met het beheer en de reparatie van platte- en hellende daken te maken hebben. U moet dan denken aan dakdekkersdiensten als:

  • Dakbedekking
  • Hellende daken
  • Dakinspectie
  • Lekkage verhelpen
  • Dak isoleren
  • Lood- en zinkwerken
  • Dakpannen reinigen
  • Nokvorsten renovatie
  • Gevelreiniging
  • Schoorsteen renovatie

Bovenstaand overzicht is niet compleet, maar geeft u een beeld van onze mogelijkheden. Ons advies is om tenminste 2 x per jaar uw dak te controleren. Slijtage plekken als los zittende nokvorsten worden dan in een vroeg stadium ontdekt. Dit voorkomt problemen als lekkages. U kunt er ook voor kiezen om jaarlijks een dakinspectie uit te laten voeren. De actuele conditie van uw dak wordt dan in kaart gebracht en vastgelegd in een inspectierapport dat 1 jaar geldig is. Mochten er in het inspectierapport geen aandachtspunten staan vermeld en u krijgt wel een lekkage, dan heeft u een bewijsstuk in handen dat u er alles aan gedaan heeft om uw dak goed te onderhouden. Dan staat u een stuk sterker bij uw verzekering.

Wanneer kans op loszittende nokvorsten?

Nokvorsten zijn speciale dakpannen waarmee de punt van een hellend dak wordt dicht gemaakt. Tot voor enkele jaren werden zij vastgelegd met cement. Aangezien de levensduur van cement gemiddeld 30 tot 40 jaar is zult u begrijpen, dat vanaf 25 jaar de nokvorsten los kunnen komen te liggen. Wanneer dit het geval is, dan wordt de kans op lekkage groot en kunnen de nokvorsten bij storm van het dak vliegen. Met alle gevolgen van dien. Wanneer blijkt dat de schade het gevolg is van loszittende nokvorsten, dan kunt u geen aanspraak maken op uw verzekering. Dat geldt overigens ook voor dakpannen die door weersinvloeden gescheurd zijn. Dit is ook de reden dat wij aan onze klanten standaard adviseren om jaarlijks een dakinspectie uit te laten voeren.

Kortom neem geen enkel risico en laat jaarlijks controleren of uw nokvorsten niet versleten zijn en/of loszitten? Wanneer u jaarlijks een inspectie laat uitvoeren door Hendriks Dak en Geveltechniek dan krijgt u bij een calamiteit altijd voorrang ten opzichte van een nieuwe klant.

Voor meer informatie over nokvorsten of twijfelt u of uw nokvorsten nog vastliggen? Raadpleeg in dat geval de rubriek contact

Overzicht diensten