Schoorsteen renovatie Arnhem

Schoorsteen renovatie Arnhem

Gevolgen slijtage schoorsteen worden sterk onderschat

In tegenstelling tot een CV installatie vindt slechts bij een klein percentage van alle woningen periodiek onderhoud / inspectie van het dak plaats. Zolang er geen lekkage of ander ongemak ontstaat, vinden de meeste mensen het best. In de praktijk zien we dan ook vaak, dat men pas actie gaat ondernemen wanneer zich een mankement openbaart. Een schoorsteen renovatie Arnhem is een voorbeeld van een mankement. Dit had al in een vroeg stadium voorkomen kunnen worden, wanneer jaarlijks een dakinspectie had plaatsgevonden. Helaas is dit niet gedaan, maar wellicht een goede reden om alsnog door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf jaarlijks een dakinspectie uit te laten voeren.

Schade die een schoorsteen renovatie Arnhem kan herstellen

In de meeste gevallen kunnen onze gecertificeerde en gespecialiseerde dakdekkers dankzij professionele schoorsteen renovatie Arnhem uw schoorsteen weer in topconditie brengen. Spookverhalen dat uw schoorsteen moet worden afgebroken en helemaal opnieuw worden opgebouwd durven we dan ook naar het rijk der fabelen te sturen. Renovatie blijkt in vrijwel alle situaties te kunnen. Problemen met schoorstenen worden veroorzaakt door zowel  invloeden van binnen- als van buiten uit. Denk hierbij aan algen, mossen, regen, vorst, vocht, wind en zon. Zeker wanneer het buiten koud is wordt het afvoerkanaal warm, omdat er dan fors wordt gestookt. Deze invloeden zorgen er voor dat stenen op termijn beginnen te scheuren en voegen/cement beginnen af te brokkelen.

Welke schade kan er aan een schoorsteen ontstaan?

Onderstaand een overzicht van schades die met een professionele schoorsteen renovatie Arnhem verholpen kunnen worden:

  • Kapotte stenen / voegen: schoorsteen moet geïmpregneerd worden
  • Voegen zijn versleten en dienen vervangen te worden
  • De bovenplaat schoorsteen is gescheurd
  • Rookkanaal dient vernieuwd te worden
  • Loodslabben dienen vervangen te worden

Bovenstaand zijn de meest voorkomende klachten die met een schoorsteen renovatie Arnhem verholpen kunnen worden. Ziet u verkleurde en/of loszittende stenen in uw schoorsteen? Wacht dan niet te lang en laat uw schoorsteen controleren. Een eenvoudige schoorsteen renovatie Arnhem kan wellicht het probleem duurzaam verhelpen. Voor het maken van een afspraak raadpleegt u de rubriek contact

Overzicht diensten