Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie Apeldoorn Arnhem Nijmegen Zwolle

Uw oude schoorsteen brengen wij weer in nieuwstaat

Zeker bij oudere woningen en winkelpanden zien we dat de schoorstenen in meer of mindere mate zijn aangetast door de invloeden van buitenaf en niet te vergeten van binnen uit. Denk hierbij aan vorst, vocht, wind, zon, algen, mossen en niet te vergeten de forse temperatuur wisselingen die kunnen optreden. Die komen met name voor wanneer het buiten gaat vriezen.  Vooral dan wordt er extra gestookt om de temperatuur in de woning op peil te houden en wordt het afvoerkanaal relatief warm. Op den duur gaat dit onherroepelijk zorgen voor gevaarlijke situaties wanneer het gaat stormen. Een professionele schoorsteen renovatie is dan ook beslist noodzakelijk.

Dak inspectie brengt slijtages in vroeg stadium aan het licht

Om een uitvoerige schoorsteen renovatie te voorkomen adviseren wij standaard aan onze klanten om een dak inspectie contract af te sluiten. Een professionele Inspectie van uw schoorsteen maakt bij Hendriks Dak & Geveltechniek namelijk onderdeel uit van een dak inspectie onderzoek. Beginnende slijtages worden al in een vroeg stadium ontdekt en indien u daar toestemming voor geeft preventief verholpen. Goed is het om te weten, dat in geval van schade u aan uw verzekering aan kunt tonen, dat u jaarlijks een professionele dak inspectie heeft laten doen. Veel verzekeringen wijzen een schadeclaim op grond van achterstallig onderhoud af. Wanneer u niet kunt aantonen, dat u er wel iets aan heeft laten doen worden zij in bijna alle procedures in het gelijk gesteld.

Welke schade kan er optreden?

Onderstaand een overzicht van schades, die tijdens een schoorsteen renovatie verholpen kunnen worden. Veel voorkomende schades aan schoorstenen zijn:

  • Bovenplaat schoorsteen is gescheurd. (herstellen of vervangen)
  • Kapotte en/of los zittende stenen vervangen / vastzetten
  • Loodslabben moeten vervangen worden
  • Rookkanaal vernieuwen
  • Stenen laten vocht door. Schoorsteen moet geïmpregneerd worden
  • Voegen zijn slecht en dienen verwijderd en vernieuwd te worden

Twijfelt u aan de conditie van uw schoorsteen of ziet u schade? Neem dan voor een vrijblijvende afspraak voor schoorsteen renovatie Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle telefonisch contact met ons op en raadpleeg de rubriek contact

Overzicht diensten