Soorten dakpannen prijzen

Soorten dakpannen prijzen verschillen behoorlijk

Ons advies: Kijk naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw woning

Dakpannen worden op hellende daken in ons land het meest toegepast. Dit heeft alles te maken met de uitstekende prijs kwaliteit verhouding en de betrouwbaarheid van dakpannen. De meest toegepaste dakpannen in ons land zijn de betonnen en de keramische dakpannen. De soorten dakpannen prijzen verschillen behoorlijk. Deze prijsverschillen zijn verklaarbaar. Zo spelen de levensduur en de maatvoering van een dakpan een rol. Zo gaat een dak met betonnen dakpannen gemiddeld 40 jaar mee en een dak met keramische dakpannen 50 tot 60 jaar. Wanneer u naar het gemiddelde prijsniveau kijkt, dat op dit moment wordt aangehouden, dan betaalt u circa € 10 tot € 15 per m2 meer voor keramische dakpannen.

Soorten dakpannen prijzen: de betonnen dakpannen

Zoals de naam al aangeeft worden dit soort dakpannen van beton gemaakt. Vaak zien we dat dit soort dakpannen met een kleurcoating worden afgewerkt. Niet alleen worden de dakpannen hierdoor fraaier, maar ook worden de pannen gladder. Algen en mossen kunnen zich hierdoor een stuk moeilijker hechten aan de pan. De kleurcoating is in principe in iedere kleur te leveren. Waarom kiezen voor betonnen dakpannen? Wanneer we de soorten dakpannen prijzen op een rijtje zetten, dan zien we dat de aanschafprijs van een betonnen dakpan het aantrekkelijkst is. Dat geldt vanwege de pasvorm ook voor het leggen. Betonnen dakpannen zijn maatvast.

Soorten dakpannen prijzen: de keramische dakpannen

Een keramische dakpan wordt gemaakt van gekneden klei, dat onder hoge temperaturen gebakken wordt. Gaat u voor een duurzame dakpan, dan moet u beslist voor een keramische dakpan met een ingebakken glazuurlaag kiezen. Een dergelijke dakpan is op deze wijze beschermd tegen algen, mossen en vuil. Dergelijke dakpannen hebben een levensduur die op kan lopen tot wel 100 jaar en kan uitstekend gelegd worden op ‘moeilijke daken’. De kostprijs van dit soort pannen ligt weliswaar hoger dan die van betonnen dakpannen, maar daar staat een aanmerkelijk hogere levensduur tegenover.

Dakdekkersbedrijf Hendriks Dak en Geveltechniek voor het beste advies

Wanneer u in de regio Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen of Zwolle woont, komen wij voor een advies op maat vrijblijvend bij u langs. Wanneer duidelijk is welke mogelijkheden er zijn en wat de soorten dakpannen prijzen zijn ontvangt u van ons een maatwerk offerte. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis raadpleegt u de rubriek contact

Overzicht diensten