Zelf dakpannen vervangen

Zelf dakpannen vervangen is vragen om problemen

Uitsluitend bestemd voor huiseigenaren die van een gokje houden

Er zijn huiseigenaren die zelf handig zijn of een handige doe-het-zelver in de kennissenkring hebben. Om kosten uit te sparen kiezen zij soms voor zelf dakpannen vervangen en dat getuigt van lef. Er zijn een groot aantal zaken waar men rekening mee moet houden bij dakpannen vervangen. Dakpannen vervangen is niet alleen de oude dakpannen er af halen en nieuwe dakpannen er voor in de plaats leggen. Wanneer het zo eenvoudig zou zijn, dan kan iedereen het.

Zelf dakpannen vervangen vervolg

Tijdens het verwijderen van de oude dakpannen moet goed gekeken worden of er geen slijtage plekken in het dakbeschot zitten. Hetzelfde geldt voor de conditie van de panlatten. Daarnaast moet goed gekeken worden naar de nokvorstpannen, het lood om de schoorsteen, dakramen en eventuele dakkapellen en de aansluitingen van ventilatie- en rookgasdoorvoeren. Wanneer dit allemaal duidelijk in kaart is gebracht kan het isoleren van het dak inclusief het leggen van de nieuwe dakpannen beginnen. Hopelijk komt de maatvoering van de nieuwe dakpannen volledig overeen met die van een halve eeuw geleden, want anders moeten ook de panlatten opnieuw worden uitgezet.

De eerste regenbuien zijn een spannend moment voor de huiseigenaren

Wanneer tijdens het zelf dakpannen vervangen rekening is gehouden met al deze mogelijke obstakels en de dakpannen vervangen zijn, dan zal tijdens de eerste regenbuien blijken of dit daadwerkelijk ook goed is gebeurd. Mochten binnen enkele weken toch lekkages gaan ontstaan, dan heeft u een groot probleem. Helemaal wanneer de dakpannen niet goed gelegd zijn en er geen duidelijke oorzaak valt aan te wijzen. Dan zullen zij in hun geheel opnieuw gelegd moeten worden en dat is het laatste waar u op zit te wachten.

Kies voor zekerheid in plaats van zelf dakpannen vervangen.

Neem geen enkel risico met uw woning. Voor de meeste mensen is dat hun kostbaarste bezit. Schakel een gecertificeerd dakdekker in als Hendriks Dak- en Geveltechniek. U heeft dan de zekerheid dat dit goed gebeurt. Bovendien ontvangt u 10 jaar schriftelijke garantie op alle door ons verrichte dakwerken. Vraag daarom altijd een vrijblijvende maatwerk offerte aan en u weet waar u aan toe bent. Raadpleeg hiervoor de rubriek contact

Overzicht diensten