Zinken dakgoot Nijmegen

Zinken dakgoot Nijmegen repareren of vernieuwen?

Voor repareren, renoveren of vernieuwen Hendriks Dak & Geveltechniek

Bij veel woningen en panden in de regio Nijmegen zien we nog op grote schaal de traditioneel zinken dakgoot Nijmegen. Op zichzelf is dat niet zo verwonderlijk, want van oudsher zijn er weinig tot geen problemen met dakgoten die van zink gemaakt zijn. Een voorwaarde is wel, dat u uw dakgoot tenminste twee keer per jaar schoonmaakt. Wanneer dat gebeurt, gaat een zinken dakgoot Nijmegen 25 tot 30 jaar mee.

Gebruiksinstructie zinken dakgoot Nijmegen

Het verdient aanbeveling, dat u uw dakgoten 2 keer per jaar controleert. Kijk dan of er geen bladeren, mossen of andere voorwerpen, zoals een stuk van een dakpan of resten van een vogelnestje, in de dakgoot zijn terecht gekomen. Die kunnen zorgen voor een verstopping met ernstige lekkages tot gevolg. Controleer eveneens of er geen water in uw dakgoten blijft staan. In combinatie met mossen en bladeren versnelt dat volkomen onnodig het slijtage proces. Wanneer er langdurig water, algen en mossen in een zinken dakgoot Nijmegen blijven staan, is de kans groot dat er zuren ontstaan die uw zinken dakgoot aantasten.

Hoe te handelen bij een dakgoot lekkage?

Hendriks Dak & Geveltechiek - Zinken Dakgoot Nijmegen

Wanneer er water in uw zinken dakgoot blijft staan is het verstandig om dit probleem aan te pakken. De oorzaak is, dat de dakgoot niet goed afloopt naar uw regenwaterafvoer. Dit probleem kan door een allround dakdekker van Hendriks Dak & Geveltechniek eenvoudig worden opgelost. De levensduur van uw zinken dakgoot Nijmegen wordt hierdoor aanzienlijk verlengd. Wordt u geconfronteerd met een fikse lekkage trek dan direct aan de spreekwoordelijke bel, want de gevolgschade wordt in de meeste gevallen niet vergoed door uw verzekering. Een dakgoot lekkage wordt namelijk gezien als achterstallig onderhoud. Wanneer tijdens een dakgoot inspectie blijkt dat een klein deel van uw dakgoot versleten is, dan kan bij een zinken dakgoot dit gedeelte eenvoudig vervangen worden. Uw dakgoot kan dan nog vele jaren mee.

Jaarlijkse dak inspectie voorkomt dakgoot reparatie

Voorkomen is beter dan repareren. Laat daarom jaarlijks een dak inspectie uitvoeren. Beginnende problemen aan uw zinken dakgoot Nijmegen worden tijdens een dak inspectie in een vroeg stadium ontdekt en in overleg met u hersteld.

Heeft u problemen met uw zinken dakgoot of nog erger een lekkage? Of wilt u meer informatie over een jaarlijkse dak inspectie met certificaat raadpleeg dan de rubriek contact

Overzicht diensten